KUBO Companies

KUBO Group bestaat uit vier bedrijven die elkaar versterken en ondersteunen. Bij KUBO Group en haar dochterondernemingen staan we synoniem voor innovatie en duurzaamheid, en streven we voortdurend naar vooruitgang in de agrarische sector.

Meer over KUBO bedrijven

Bij KUBO Group geloven we dat duurzaamheid de kern vormt van ons succes en onze veerkracht op lange termijn. 

ESG: De drijvende kracht van verantwoord ondernemen 

In het snel veranderende landschap van de hedendaagse bedrijfswereld wordt de cruciale rol van ESG (Environment, Social, Governance) steeds prominenter. Bij KUBO Group omarmen we deze verandering en zien we ESG niet alleen als een verplichting, maar als een kans om onze betrokkenheid bij een duurzame toekomst te versterken. 

Meer over ESG

Blue Lab

Blue Lab

In 2020 begon KUBO met de bouw van Blue Lab, een uniek testcenter in de wereld van kassenbouwers. Het onderzoek richtte zich op autonome teelt, waarbij partners en telers werden betrokken. Blue Lab, dat geen focus legt op publicaties maar op productieverbetering, heeft in drie jaar tijd verschillende mijlpalen bereikt. Dit omvatte het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën en het verminderen van energieverbruik. Het meest opvallende was het vermogen om CO₂ uit de buitenlucht te halen voor plantengroei, wat leidde tot vergelijkbare opbrengsten als traditionele teeltmethoden. Met geavanceerde meetapparatuur is Blue Lab een pionier in duurzame en geoptimaliseerde kasbeheersing.

 

3 jaar ervaring

Een kas vol geavanceerde meetapparatuur

CO₂ negatief telen

"Soms voel ik mij een kind in een snoepwinkel."

Danny Monte - Growing Expert

Meer weten over de nieuwste teelstrategieën?