Calculator / Constructive Designer (Fulltime)

KUBO is wereldwijd de specialist op het gebied van innovatieve en duurzame kasprojecten. Met (semi-gesloten) kassen en Smart Growing Concepts creëren we het ultieme binnenklimaat dat zo min mogelijk energie en water verbruikt om optimaal te kunnen telen. Ons antwoord op de groeiende wereldbevolking, de schaarser wordende voedingsstoffen en de behoefte aan voedselveiligheid, CO2-reductie en lokaal en veilig geproduceerd voedsel. Wij hebben als visie om echt het verschil te willen maken voor de mens en voor onze planeet. KUBO is onderdeel van de KUBO GROUP en bestaat inmiddels uit circa 100 medewerkers die actief zijn op kantoor, in de eigen productiefaciliteit in Nederland en op bouwlocaties wereldwijd. Werken bij KUBO betekent dus bouwen aan de wereld van morgen.

Functieomschrijving

Als Calculator / Calculation Engineer bouw je mee aan de wereld van morgen. Je vertaalt aanvragen voor internationale (turnkey) kassenbouwprojecten naar complete en correcte offertes. Jouw input vormt het startpunt van een succesvol project. Je maakt in overleg met Sales het eerste ontwerp van de kas. Vervolgens ga je aan de slag met het maken van een plattegrond in CAD. Je vraagt offertes op met betrekking tot o.a. glas, transport, verwarming en andere installaties. Met het TNO programma CASTA maak je sterkteberekeningen van je ontwerp. Hierbij houd je bijvoorbeeld rekening met de specifieke eisen voor de toekomstige locatie (land) van het kasproject. Al deze informatie voeg je samen om tot een kostprijsberekening te komen. In nauwe samenwerking met je collega’s van Sales en Calculatie maak je zo een heldere en complete offerte voor de klant. Je bent een belangrijke schakel bij het concreet maken van de klantwens en je bent het startpunt voor de rest van de organisatie om het project tot een succes te maken!

Profielschets

Voor deze functie is ervaring een pré maar niet vereist, wel zoeken we aanpakkers met technisch inzicht. Bij voorkeur een afgeronde technische HBO opleiding, bijvoorbeeld in de richting Bouwkunde/Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar. Je hebt een sterk analytisch vermogen, bent gemotiveerd en een échte doorzetter. Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken, sterke communicatieve vaardigheden hebt en stressbestendig bent. We zijn op zoek naar twee collega’s.

Aanbod

We bieden je een afwisselende en verantwoordelijke functie in een dynamisch en groeiend bedrijf, waarin je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je komt terecht in een plezierige, informele werksfeer met enthousiaste en betrokken collega’s. Er is een actieve personeelsvereniging die jaarlijks meerdere events organiseert. Daarnaast is er KUBO TOPFIT met onder andere voedingsworkshops, beweegclinics en ergonomieworkshops. Bij KUBO stap je in een organisatie met leuke en gedreven collega’s die trots zijn op wat ze doen. Bij de start in deze functie staat je een gedegen kennismakings- en inwerktraject te wachten, om de organisatie en werkwijze goed te leren kennen. Ten slotte kun je marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten.

Reactiemogelijkheden

Bouw je mee aan een bedrijf dat grote plannen heeft met onze planeet?
Stuur dan je motivatiebrief, samen met je cv, naar Jessica Meulmeester (HRM@kubo.nl). Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Menno Kokshoorn (0174 28 61 61).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.