KUBO Companies

KUBO Group bestaat uit vier bedrijven die elkaar versterken en ondersteunen. Bij KUBO Group en haar dochterondernemingen staan we synoniem voor innovatie en duurzaamheid, en streven we voortdurend naar vooruitgang in de agrarische sector.

Meer over KUBO bedrijven

Bij KUBO Group geloven we dat duurzaamheid de kern vormt van ons succes en onze veerkracht op lange termijn. 

ESG: De drijvende kracht van verantwoord ondernemen 

In het snel veranderende landschap van de hedendaagse bedrijfswereld wordt de cruciale rol van ESG (Environment, Social, Governance) steeds prominenter. Bij KUBO Group omarmen we deze verandering en zien we ESG niet alleen als een verplichting, maar als een kans om onze betrokkenheid bij een duurzame toekomst te versterken. 

Meer over ESG

Van oprichting tot vandaag

1945

Oprichting KUBO

Kuiper & Boers (KUBO) is opgericht door Arie Kuiper en Rien Boers in de Choorstraat 13 in Monster, een werkplaats ingeklemd tussen twee huizen.

1965

KUBO vindt het aluminium Venlo dek uit

Het kasdek van een Venlo kas is zelfdragend en is vervaardigd uit aluminium. Dit zet vandaag nog steeds de toon in de kassenbouw.

1970

Overname van het bedrijf door Ed Kuiper

In 1970 nam Ed Kuiper de touwtjes in handen van KUBO, nadat het bedrijf was overgedragen door zijn vader Arie Kuiper. Met een flinke dosis enthousiasme en een nieuwe kijk op zaken heeft Ed KUBO omgevormd tot een toonaangevende speler in de tuinbouwindustrie. 

1987

KUBO is door Koningin Beatrix onderscheiden met een eremedaille

2001

Wouter neemt het stokje over van zijn vader

In 2001 nam Wouter Kuiper het roer over van zijn vader bij KUBO, daarmee begon een nieuw hoofdstuk in het verhaal van ons bedrijf. Hij zette niet alleen de traditionele waarden van KUBO voort, maar bracht ook een frisse wind van innovatie. Onder zijn leiding bloeide KUBO op tot een wereldwijde pionier in duurzame tuinbouwoplossingen.

2007

Ultra-Clima

Het eerste Ultra-Clima kasontwerp heeft geleid tot revolutionaire veranderingen in de tuinbouw. De semi-gesloten kas maakt het mogelijk om te telen onder glas in regio's waar dit voorheen onmogelijk was. 

2014

KUBO opent nieuw hoofdkantoor Vlothove

KUBO opent het nieuwe hoofdkantoor aan de Vlotlaan in Monster, op een steenworp afstand van de plek waar KUBO werd opgericht. 

2019

Winnaar Hillenraad100

In 2019 is KUBO bekroond met de prestigieuze Hillenraad100 prijs. Deze erkenning werd toegekend vanwege de baanbrekende bijdrage van KUBO aan de tuinbouwindustrie, met name door de ontwikkeling en implementatie van innovatieve kasconcepten zoals de Ultra-Clima. De prijs bevestigt KUBO's positie als een toonaangevende speler in de sector en onderstreepte de impact van hun technologische vooruitgang op de wereldwijde voedselproductie.

2022

PDI sluit zich aan bij KUBO Group

Peter Dekker Installaties, de grootste scherminstallateur ter wereld is overgenomen door de KUBO Group.  

2022

KUBO neemt SDF en HAWE over

Begin van 2022 neemt KUBO PDI over en nog geen paar maanden later de bedrijven HAWE Cultivation Systems en SDF Horti Software.

2024

Vernieuwing van de strategie en huisstijl

Lancering van een vernieuwde huisstijl en strategie, waarbij KUBO Group een frisse wind door haar merkidentiteit laat waaien. De vernieuwde look en feel markeren een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en haar dochterondernemingen, en versterken de visie op de toekomst van de glastuinbouw.