Sustainable greenhouse projects

Nieuws

Kassenproductie op zonne-energie

Lees meer

KUBO bouwt en realiseert al jaren complete kasprojecten in binnen- en buitenland. Een van de kasconcepten van KUBO is het bekende Ultra-Clima concept dat op elk vlak innovatief, duurzaam en dus energiezuinig is. De productie van deze kassen is altijd in eigen hand geweest.

Op het industrie terrein Vlotlaan in Monster staat dus niet alleen het ultra moderne kantoor van KUBO maar ook de fabriek om deze high tech kassen te produceren. De fabriek is uitgerust met de meest innovatieve machines zoals lasrobots en lasersnijmachines en vanaf nu worden deze machines gevoed door de elektriciteit van zonnepanelen die op het dak van de fabriek zijn gemonteerd. Door Royal Brinkman zijn in totaal 2267 zonnepanelen geplaatst met een totaal geïnstalleerd vermogen van 623,42 kWp. Volgens Wouter Kuiper, algemeen directeur van de KUBO groep, is het een rendabele investering. “Net als onze kassen moet het eindresultaat niet alleen duurzaam zijn maar ook een goed rendement opleveren en dat geld voor onze eigen investeringen ook”. De samenwerking met Brinkman is uitstekend verlopen. Wouter Kuiper: “Er is door de mannen snel en adequaat geschakeld, de aanbieding was scherp en de kwaliteit uitmuntend. Wat moet je nog meer?”

KUBO op de GreenTech 2018 Amsterdam

Lees meer

Koppert bouwt nieuwe kassen

Lees meer

Koppert Biological Systems begint in februari met de bouw van een nieuwe kas aan de Molenweg in Berkel en Rodenrijs. Op deze plek brengt het biologische gewasbeschermingsbedrijf de productie van insecten en mijten onder. Dinsdag werd het contract afgesloten met de uitvoerder van het bouwproject, KUBO.

Directeuren Henri Oosthoek en Paul Koppert ondertekenden namens Koppert het contract met de algemeen directeur van KUBO, Wouter Kuiper. “Onze oude productiefaciliteit is deze zomer afgebroken. De kweek van insecten en mijten is nu tijdelijk op een andere locatie ondergebracht. Dit nieuwe complex past bij de ontwikkeling die Koppert doormaakt en de verwachte groei”, zegt Paul Koppert.

KUBO is net als Koppert een familiebedrijf en de ondernemingen werken al meer dan vijftig jaar samen. De opa van Kuiper zette vroeger de eerste kas neer voor de vader van Paul Koppert en neef van Oosthoek, Jan Koppert, die toen nog komkommerteler was.
“We werken al heel lang samen. Dat we het vertrouwen krijgen om dit project uit te voeren en als familiebedrijven onder elkaar op deze manier samen te werken vind ik heel bijzonder”, aldus Kuiper.

De bouw van de nieuwe kas start in februari. Het kassencomplex van ruim 3 hectare wordt in september door Koppert in gebruik genomen.

Oman: Begin bouw 190 hectare Miraah zonne-energie project

Lees meer

Het bouwen van één van ‘s werelds grootste zonne-installaties is in volle gang. Het Miraah zonne-energie project van 190 hectare wordt in de woestijn van Oman gebouwd met behulp van Nederlandse kassen.

De zonne-energie faciliteit zal stoom genereren om zware olie vloeibaarder te maken zodat het uit kan worden gepompt. Momenteel wordt stoom gegenereerd door de verbranding van aardgas, wat schaars is in Oman en beter voor andere doeleinden kan worden ingezet. Voor deze bijzondere vorm van oliewinning wordt slimme en duurzame technologie gebruikt.

De zonne-technologie maakt gebruik van grote gebogen spiegels om zonlicht te concentreren en stoom uit water te genereren. De spiegels zijn in een kas gehuisvest om ze tegen harde wind, zand en stof te beschermen. De door KUBO geleverde kassen zullen worden uitgerust met dekwasrobots, high-tech kastechnologie en overdruk- en filtersystemen om vocht en stof uit de kas te houden.

De zonne-installatie zal worden gebouwd aan de rand van het Amal olieveld in het zuiden van het land, voor Petroleum Development Oman waarin Koninklijke Nederlandse Shell een 34% aandeel heeft. PDO is de grootste olie- en gasproducent van het sultanaat. Het werkt samen met GlassPoint Solar aan de oplevering van het Miraah project.

Als dank ontvangt KUBO een Russische Award

Lees meer

De KUBO Group heeft een Russische Award ontvangen als dank voor de goede samenwerking met het Russische bedrijfsleven. Op vrijdag 24 juni is deze RusPrix award uitgereikt aan de Westlandse kassenbouwer in het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee.

KUBO projecten in Rusland

KUBO heeft projecten in verschillende Russische steden zoals Lipetsk, Balakovo, Magnitogorsk, Shakhty, Vyborzhets, zowel traditioneel als Ultra-Clima projecten. In Rusland staat er al zo’n 30 ha aan kassen met het Ultra-Clima concept. Deze kas, die voldoet aan alle eisen van de moderne telers voldoet aan en hogere productie, een maximale voedselveiligheid, minimaal energie- en waterverbruik, een minimale CO2-uitstoot en een beter rendement.

De Rusprix Award

Het belangrijkste doel van de RusPrix Award is het aanmoedigen en stimuleren van Nederlandse bedrijven, publieke organisaties en personen uit de politiek en cultuur die buitengewone prestaties hebben geleverd voor Rusland. De RusPrix is een initiatief van de Russische Ambassade in Nederland. Meer informatie over de RusPrix award? www.rusprixaward.nl

Nederlandse bouwmachines reizen de hele wereld rond

Lees meer

Begin dit jaar heeft KUBO een fors aantal bouwmachines aangeschaft. Deze machines zijn aangekocht om de projecten sneller, makkelijker, beter en veiliger te bouwen én te beglazen. Net als de KUBO kassen is dit made and designed in Holland conform de hoge Nederlandse normen. Nergens ter wereld kun je deze machine huren en dit is dan ook de reden waarom KUBO deze machines heeft ontwikkeld. Deze machines die bouwen en beglazen zullen de hele wereld rondreizen, zij hebben dan ook de namen van wereldsteden gekregen.

Ook is één machine aangekocht in samenwerking met KUBO’s vaste agent DutchTec. KUBO is al jaren actief in Scandinavie samen met DutchTec. Deze machine heet toepasselijk de Copenhagen is begin van de zomer naar Denemarken vertrokken en zal in het noorden van Europa full time rondreizen van project naar project.
Buiten de KUBO bouwmachines zijn er ook nog meerdere in bestelling voor Glasspoint. De eerste machine is geleverd en is ingezet op het project Miraah. Dit project, waarbij KUBO partner is wordt aan de rand van olieveld Amal gebouwd in Oman en zal het grootste zonenergie project ter wereld worden.

Meer nieuwsberichten laden