Sustainable greenhouse projects

Nieuws

Kassenproductie op zonne-energie

Lees meer

KUBO bouwt en realiseert al jaren complete kasprojecten in binnen- en buitenland. Een van de kasconcepten van KUBO is het bekende Ultra-Clima concept dat op elk vlak innovatief, duurzaam en dus energiezuinig is. De productie van deze kassen is altijd in eigen hand geweest.

Op het industrie terrein Vlotlaan in Monster staat dus niet alleen het ultra moderne kantoor van KUBO maar ook de fabriek om deze high tech kassen te produceren. De fabriek is uitgerust met de meest innovatieve machines zoals lasrobots en lasersnijmachines en vanaf nu worden deze machines gevoed door de elektriciteit van zonnepanelen die op het dak van de fabriek zijn gemonteerd. Door Royal Brinkman zijn in totaal 2267 zonnepanelen geplaatst met een totaal geïnstalleerd vermogen van 623,42 kWp. Volgens Wouter Kuiper, algemeen directeur van de KUBO groep, is het een rendabele investering. “Net als onze kassen moet het eindresultaat niet alleen duurzaam zijn maar ook een goed rendement opleveren en dat geld voor onze eigen investeringen ook”. De samenwerking met Brinkman is uitstekend verlopen. Wouter Kuiper: “Er is door de mannen snel en adequaat geschakeld, de aanbieding was scherp en de kwaliteit uitmuntend. Wat moet je nog meer?”

Oman: Begin bouw 190 hectare Miraah zonne-energie project

Lees meer

Het bouwen van één van ‘s werelds grootste zonne-installaties is in volle gang. Het Miraah zonne-energie project van 190 hectare wordt in de woestijn van Oman gebouwd met behulp van Nederlandse kassen.

De zonne-energie faciliteit zal stoom genereren om zware olie vloeibaarder te maken zodat het uit kan worden gepompt. Momenteel wordt stoom gegenereerd door de verbranding van aardgas, wat schaars is in Oman en beter voor andere doeleinden kan worden ingezet. Voor deze bijzondere vorm van oliewinning wordt slimme en duurzame technologie gebruikt.

De zonne-technologie maakt gebruik van grote gebogen spiegels om zonlicht te concentreren en stoom uit water te genereren. De spiegels zijn in een kas gehuisvest om ze tegen harde wind, zand en stof te beschermen. De door KUBO geleverde kassen zullen worden uitgerust met dekwasrobots, high-tech kastechnologie en overdruk- en filtersystemen om vocht en stof uit de kas te houden.

De zonne-installatie zal worden gebouwd aan de rand van het Amal olieveld in het zuiden van het land, voor Petroleum Development Oman waarin Koninklijke Nederlandse Shell een 34% aandeel heeft. PDO is de grootste olie- en gasproducent van het sultanaat. Het werkt samen met GlassPoint Solar aan de oplevering van het Miraah project.

Als dank ontvangt KUBO een Russische Award

Lees meer

De KUBO Group heeft een Russische Award ontvangen als dank voor de goede samenwerking met het Russische bedrijfsleven. Op vrijdag 24 juni is deze RusPrix award uitgereikt aan de Westlandse kassenbouwer in het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee.

KUBO projecten in Rusland

KUBO heeft projecten in verschillende Russische steden zoals Lipetsk, Balakovo, Magnitogorsk, Shakhty, Vyborzhets, zowel traditioneel als Ultra-Clima projecten. In Rusland staat er al zo’n 30 ha aan kassen met het Ultra-Clima concept. Deze kas, die voldoet aan alle eisen van de moderne telers voldoet aan en hogere productie, een maximale voedselveiligheid, minimaal energie- en waterverbruik, een minimale CO2-uitstoot en een beter rendement.

De Rusprix Award

Het belangrijkste doel van de RusPrix Award is het aanmoedigen en stimuleren van Nederlandse bedrijven, publieke organisaties en personen uit de politiek en cultuur die buitengewone prestaties hebben geleverd voor Rusland. De RusPrix is een initiatief van de Russische Ambassade in Nederland. Meer informatie over de RusPrix award? www.rusprixaward.nl

Eindelijk!

Lees meer

Sinds de bouw van de KUBO kas in 2011 is er veel veranderd voor de schoolkinderen in Tactic (Guatemala). Deze kas heeft er voor gezorgd dat er afgelopen jaren zo’n 8000 maaltijden per week bij de kinderen op de scholen terecht zijn gekomen. De kinderen die deze maaltijden krijgen behoren tot de armste van het land. De chronische ondervoeding van de kinderen in Guatemala ligt op 49%. Op de lijst van ondervoeding op de wereldranglijst staat Guatemala als vierde! Dit zijn vreselijke cijfers maar des te meer dankbaar werk om deze kinderen van maaltijden te voorzien.

Veel ouders houden hun kinderen van school zodat ze kunnen werken om geld te verdienen en eten te kopen. Door de maaltijden op school te geven is het een drijfveer voor de ouders om de kinderen naar school te laten gaan en hun aan te moedigen om te leren. Impact ministries www.impactministries.ca dankzij alle sponsors uit Nederland en Canada op dit moment meer dan 1500 kinderlevens veranderd door het neerzetten van deze kas. Maar ze zijn er nog lang niet en de werkzaamheden gaan en moeten door.

Extra land

Ondertussen is er land bijgekomen om de agrarische mogelijkheden te kunnen uitbreiden. In de toekomst liggen er nog plannen voor het openen van een weeshuis en het lijkt erop dat na een lange droom het nu echt werkelijkheid gaat worden.

Container

Begin dit jaar is er onder aanvoering van Eef ter Laak (Kubaan van het eerste uur) een container volgeladen en verscheept. In deze container zaten onder ander tweedehands school meubilair (tafels, stoelen en kasten), kleding, schoenen, kinderwagens, kinderstoelen, bedden enz. De verzameling van alle spullen begon al vorig jaar onder het personeel en de relaties van KUBO en al snel waren er genoeg materialen en spullen om een container te laden. Begin van dit jaar is de container geladen door enthousiaste vrijwilligers en de container is dan vorige week eindelijk aangekomen!

Eef ter Laak wint Rabo Vrijwilligersprijs

Lees meer

Tijdens een feestelijke avond afgelopen dinsdag in theater De Naald zijn de Westlandse sportprijzen uitgereikt. De prijzen werden onder andere door de burgemeester Van der Tak, wethouder Mohamed El Mokkaddem (sport) en Toon Gerbrands (algemeen directeur bij PSV) uitgereikt aan de winnaars.

Een van de winnaars is Eef ter Laak uit Naaldwijk. Hij won deze avond de Rabo Vrijwilligersprijs voor zijn vrijwilligerswerk bij RKVV Westlandia.

Maar ook binnen de KUBO group, waar Eef al meer dan 40 jaar werkzaam is, is hij voortdurend bezig voor goede doelen zoals Zorgcentrum De Kreek, het project Seeds of Tomorrow project in Guatemala en het Herman Broerencollege in Delft.

Wij willen Eef van harte feliciteren met deze welverdiende prijs!