Arie Kuiper fonds overhandigt online cheque

Ultra Clima kas

Arie Kuiper fonds overhandigt online cheque

Afgelopen donderdag 17 december heeft Ed Kuiper een cheque overhandigd aan de directeur van de Stichting MS Research, Dorinda Roos. Het overhandigen ging online maar dit nam niet weg dat Dorinda stil was van de mooie gift. De donatie van de Stichting Arie Kuiper fonds was maar liefst € 75.000,-. Een symbolisch bedrag omdat KUBO dit jaar 75 jaar bestaat.

De donatie komt van de Stichting Arie Kuiper Fonds, opgericht door Ed Kuiper. Arie Kuiper was de oprichting van KUBO Tuinbouwprojecten uit Monster. Een familiebedrijf waar tegenwoordig de derde generatie aan het roer staat en dit jaar 75 jaar actief is in de tuinbouwsector.

De Stichting Arie Kuiper Fonds doneert jaarlijks aan verschillende goede doelen. Sinds 2019 ook Stichting MS Research. Deze Stichting zet zich in voor het onderzoek naar een wereld zonder MS.

De meeste mensen die MS krijgen, zijn tussen de 20-40 jaar en wereldwijd hebben ongeveer 2,8 miljoen mensen MS. De MS-centra van Amsterdam, Rotterdam en Noord Nederland zijn gespecialiseerd in onderzoek naar MS én zorg voor mensen met MS. In deze universitair medische centra is er een nauwe samenwerking tussen neurologen, gespecialiseerde MS-verpleegkundigen en andere deskundigen op het gebied van de diagnose en behandeling van MS. Het combineren van zorg en wetenschappelijk onderzoek, maakt dat de zorg voor mensen met MS steeds verder verbetert.  Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar MS stimuleert en financiert en heeft de totstandkoming van de Hersenbank voor MS mogelijk gemaakt.