KUBO klant Kwekerij Aat en Els van Onselen teelt paprika voor eigen markt

KUBO klant Kwekerij Aat en Els van Onselen teelt paprika voor eigen markt

Kwekerij Aat en Els van Onselen is al meer dan 40 jaar trouwe KUBO klant! Gestart aan de Naaldwijkseweg en sinds 2005 verhuisd naar de Heenweg te ’s-Gravenzande. Inmiddels zijn zij met 2 kassen actief aan de laan van de Heilige Lambertus in ’s-Gravenzande (voorheen Heenweg). De eerste kas is gebouwd in 2005 en is 2,6 ha. De nieuwste kas van Van Onselen van 2,3 ha. is in 2020 gebouwd. De projecten zijn uitgerust met een duurzaam scherm van Peter Dekker Installaties (PDI), sinds kort onderdeel van KUBO. Met Leander van Onselen staat nu de tweede generatie aan het roer binnen het familiebedrijf. Met de teelt van puntpaprika’s streeft hij naar het mooiste product. Een groot deel wordt geëxporteerd, maar het is natuurlijk heel mooi dat een deel in het Westland blijft voor lokale consumptie.  

Zo worden de paprika’s van Van Onselen gebruikt in de lekkere en gezonde maaltijden en Poke Bowls van Mealo in ‘s-Gravenzande. Mealo is een Westlands bedrijf dat zich inzet om het Westland een stukje gezonder te maken. Zij bieden verse maaltijden, warm aan huis bezorgd. “Bij Mealo is het gemakkelijk om voor gezond te kiezen. De maaltijden bestaan uit veel groenten die voor een groot deel bij je om de hoek geteeld worden”, aldus Thomas Vollebregt, eigenaar van Mealo.  

Leander en Thomas studeerden beiden Horticulture en agribusiness in Delft. Inmiddels uitgegroeid tot twee jonge ondernemers, beiden actief in een andere schakel binnen de tuinbouwketen. Nog een leuk weetje: in 2013-2014 heeft Leander zijn stage gelopen bij KUBO. 

KUBO 

KUBO is actief op de Nederlandse markt met het hoofdkantoor in Monster. Inmiddels heeft KUBO ook kantoren in landen buiten Europa geopend en worden projecten over de hele wereld gebouwd. Het is de missie van KUBO om ondernemers wereldwijd in staat te stellen voor hun eigen markt te produceren. In de wereld van nu is de groeiende vraag naar voedsel, het verminderen van CO uitstoot en het terugdringen van energie- en waterverbruik belangrijker dan ooit. KUBO zet in op deze vraagstukken middels hun innovatieve en duurzame kasprojecten.  

Als dé aanbieder van turn-key oplossingen ondersteunt KUBO haar klanten maximaal met het unieke Full Service Grow Concepts. Dat betekent dat veel meer diensten worden aangeboden om het runnen van de kas makkelijker te maken en het rendement op de investering te verhogen.