Locatie Ultra-Clima conventie blijkt groot succes

Oceane teeltvereniging ultra-clima conventie
Oceane teeltvereniging ultra-clima conventie

Locatie Ultra-Clima conventie blijkt groot succes

Een teler in een revolutionair kastype als Ultra-Clima is niet gauw uitgeleerd. Daarom nodigt KUBO de opdrachtgevers die telen in deze kas jaarlijks uit voor een bijeenkomst. De Ultra-Clima conventie vond dit jaar plaats in Nantes, in Frankrijk. Normaal gesproken georganiseerd in eigen land, dit jaar voor het eerste in het buitenland.

De keus om uit te wijken naar Frankrijk was niet toevallig gemaakt. De Ultra-Clima kassen die dichtbij de stad Nantes staan zijn het bedrijf van de familie Cheminant en van de familie Olivier. De kas van de familie Cheminant is werelds enige Ultra Clima kas met komkommer teelt én led-verlichting. OLIVIER Genoeg studiemateriaal dus voor de deelnemers, afkomstig uit zulke uiteenlopende landen als Zuid-Korea, Canada, Japan, Amerika en - uiteraard - Frankrijk.

Een kas in de praktijk bezoeken is vanaf dit jaar een vast programma-onderdeel. Ook bracht het gezelschap een bezoek aan een regionale telersvereniging en een distributiecentrum. Veel aandacht was er ook voor een presentatie van Casey Houweling, pionier op het gebied van telen in semigesloten kassen. Verder presenteerde KUBO er de laatste ontwikkelingen op het gebied van de teelt in Ultra-Clima kassen.

Kennis uitwisselen

Het merendeel van de deelnemers kent elkaar van eerdere bezoeken. Dat maakt het ook makkelijker om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Eerdere conventies hadden altijd Monster - vestigingsplaats van KUBO - als uitvalsbasis. Om de conventie dit jaar op locatie elders te doen viel echter zeer in de smaak. Dat leidde ter plekke tot het plan om volgend jaar een bezoek te brengen aan Houweling’s Tomatoes, het bedrijf dat vader Cornelius startte in British Columbia opzette in het Californische Camarillo en Casey nog steed verder uitbouwd.