Verzwaarde ultra-clima kas kan eventuele sneeuwval in noorden van Rusland aan

Rusland wil meer regie over de eigen voedselvoorziening. Die staat onder meer door de nog altijd geldende boycot van Westerse groenten en fruit nog altijd onder druk. Inmiddels heeft KUBO er zo’n 200 hectare moderne kassen gerealiseerd. Het meest recente project is dat in Sosnogorsk, een stad aan de noordkant van het land. Elf hectare groot wordt de productiekas, inclusief opkweekruimte.

Met gunstige regelingen wil de Russische overheid investeerders overhalen om de glastuinbouw van de grond te tillen. De omstandigheden in de regio Sosnogorsk zijn echter niet in het voordeel van de professionele tuinbouw. Door de ligging in het noordwesten van Rusland heerst er een subarctisch klimaat. Juli is met een gemiddelde temperatuur van 16 graden nog de warmste maand, in januari is het gemiddelde 17 graden onder nul.

Project Sosnogorsk

  • Ultra-Clima greenhouse van 11 hectare

VERZWAARDE CONSTRUCTIE

Door de bouw van een Ultra-Clima kas kan er toch worden geteeld. Elf hectare groot is het project, met daarin ruimte voor opkweek van jong plantmateriaal. Doordat het gebied veel neerslag kent, vraagt het kastype wel constructieve aanpassingen. Door de boven- en onderbouw verzwaard uit te voeren, is eventuele extra sneeuwdruk in de winter geen probleem.

HOLLANDSE SUPERVISIE

Ultra Clima kas Rusland Lipetsk Agro

De kas is bedoeld voor de teelt van tomaat en komkommer, die afgelopen mei van start is gaan. Dat gebeurt onder Nederlandse supervisie: met het Smart Growing concept voorziet KUBO de eerste twee jaar in ervaren teeltmanagement.

Meer weten over KUBO? Contact ons.

De met * gemarkeerde velden zijn vereist (anders kunnen we geen contact met u opnemen!)