Research & Development (R&D) Engineer (fulltime)

Functieomschrijving

Als R&D Engineer bedenk, initieer en zorg je voor de uitwerking van technische ontwikkelingen in nieuwe en bestaande producten (en concepten) van KUBO. Je draagt hiermee bij aan de continue ontwikkeling en verbetering van KUBO, waarmee we onze positie als toonaangevende en innovatieve speler op de markt borgen.
Zelfstandig of in een projectgroep bedenk je nieuwe ideeën voor producten en concepten, zowel op vraag van de klant als op eigen initiatief. Je onderzoekt de haalbaarheid en maakt projectplannen met een budgetindicatie. Indien haalbaar, werk je het verder uit. Je gaat aan de slag met o.a. prototypes, 3D modellen en sterkteberekeningen. Je plannen en nieuwe ontwikkelingen presenteer je intern en extern. Ook zorg je voor juiste instructies, door het schrijven van gebruiksaanwijzingen en het instrueren van collega’s.
Ten slotte blijf je actief op de hoogte van markt- en concurrentieontwikkelingen.

Profielschets

De geschikte kandidaat:
- Heeft een afgeronde HBO/WO opleiding Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
- Is een echte productontwikkelaar. Ervaring hiermee vormt een pre;
- Heeft kennis van en ervaring met het werken in een 3D tekenpakket;
- Beheerst de Nederlands en Engelse taal zeer goed in woord en geschrift;
- Heeft kennis van relevante normen, standaarden en wet- en regelgeving;
- Heeft goede communicatieve vaardigheden;
- Heeft een proactieve houding en de drive om het werk goed en tijdig op te leveren;
- Is bereid om incidenteel (korte) projectbezoeken in het buitenland af te leggen.
Ervaring als R&D engineer vormt een pre. Starters zijn ook welkom om te reageren.

Aanbod

We bieden je een verantwoordelijke, fulltime functie binnen een groeiend bedrijf met een prettige, informele werksfeer. Je krijgt de ruimte voor initiatief, verbetering en ontwikkeling. Bij de start bij KUBO zorgen we voor een gedegen kennismakingstraject om de organisatie goed te leren kennen. Ten slotte kun je marktconforme arbeidsvoorwaarden verwachten.

Reactiemogelijkheden

Heeft deze vacature je interesse gewekt? Dan horen we graag van je. Om te solliciteren stuur je een brief of e-mail met je motivatie, samen met je cv, naar Laura Vijverberg (lvijverberg@kubo.nl).