KUBO Companies

KUBO Group bestaat uit vier bedrijven die elkaar versterken en ondersteunen. Bij KUBO Group en haar dochterondernemingen staan we synoniem voor innovatie en duurzaamheid, en streven we voortdurend naar vooruitgang in de agrarische sector.

Meer over KUBO bedrijven

Bij KUBO Group geloven we dat duurzaamheid de kern vormt van ons succes en onze veerkracht op lange termijn. 

ESG: De drijvende kracht van verantwoord ondernemen 

In het snel veranderende landschap van de hedendaagse bedrijfswereld wordt de cruciale rol van ESG (Environment, Social, Governance) steeds prominenter. Bij KUBO Group omarmen we deze verandering en zien we ESG niet alleen als een verplichting, maar als een kans om onze betrokkenheid bij een duurzame toekomst te versterken. 

Meer over ESG

KUBO werkt samen met Windset Farms om de weg vrij te maken voor duurzame kasuitbreiding

KUBO Greenhouse Projects, een leider in de tuinbouw met een rijke geschiedenis die 75 jaar omspant, is verheugd de voltooiing aan te kondigen van een nieuwe kasfaciliteit van 9,7 hectare voor WINDSET FARMS, gevestigd in Delta, BC, Canada. Windset Farms is een van Noord-Amerika's grootste verticaal geïntegreerde producenten en verkopers van in kassen geteelde producten, met de verkoop en marketing van meer dan 1100 hectare kasgroenteproductie. KUBO is verheugd om opnieuw samen te werken met een van de meest innovatieve CEA bedrijven in de industrie. Na de bouw van de grootste operationele kas in de Verenigde Staten in Santa Maria Californië, heeft Windset Farms ervoor gekozen om met KUBO te werken voor haar nieuwe Delta faciliteit. De kas is de grootste LED-verlichte faciliteit in BC. Door gebruik te maken van duurzame initiatieven, waaronder hernieuwbare waterkracht en biomassa boilers, zal Windset Farms het hele jaar door tomaten en komkommers van hoge kwaliteit produceren voor de West-Canadese, Amerikaanse en Aziatische markten. Dit is een belangrijke mijlpaal in het streven van beide bedrijven naar duurzame landbouw. Windset richt zich op innovatie om kwaliteit en smaak te maximaliseren en zal klaar zijn om te voldoen aan de toenemende vraag naar het hele jaar door lokaal geteelde producten.

Met een filosofie die geworteld is in duurzaamheid, is het de missie van KUBO om ondernemers wereldwijd in staat te stellen om voor hun lokale markten te produceren door gebruik te maken van gewone en halfgesloten kassen. Door energie- en waterbesparingen te bevorderen, CO2-uitstoot te verminderen, voedselveiligheid te garanderen en opbrengsten van superieure kwaliteit te verbeteren, is de toekomst van kassen zoals KUBO die voor ogen heeft blauw.

KUBO werkte eerder samen met Windset Farms aan de vestiging in Santa Maria van het bedrijf, waar de grootste groentekas op één locatie in de Verenigde Staten en 's werelds grootste Ultra-Clima kas werden gebouwd. De Ultra-Clima is een baanbrekende innovatie en illustreert KUBO's toewijding aan verbeterde productie, maximale voedselveiligheid, minimaal energie- en waterverbruik en verminderde CO2-uitstoot. De Ultra-Clima, in combinatie met het unieke teeltklimaat van Santa Maria, stelt Windset Farms in staat om recordopbrengsten te behalen voor duurzame teelt zonder verlichting.

Wouter Kuiper, Chief Executive Officer van KUBO Greenhouse Projects, verklaart: "Het was een grote eer om weer samen te werken met Windset Farms, die nu al nieuwe records vestigt in de industrie! Dankzij het voorbeeldige bouwteam van Windset Farms, werd de gehele 24 hectare kasstructuur in Delta, van fundering tot dakbeglazing, voltooid in een record van 80 dagen! We kijken er naar uit om Windset Farms toonaangevend te zien blijven in de glastuinbouwsector".

Met een visie om duurzaam geteelde producten te leveren aan haar doelmarkten, heeft Windset Farms een beroep gedaan op de expertise van KUBO op het gebied van aanneming, engineering, productie en bouw van de nieuwe faciliteit in Delta, BC. Duurzaamheid staat voorop bij de nieuwbouw. Dubbele klimaatgordijnen, ventilerende jets en dimmende LED-verlichting zijn essentieel om het energieverbruik te beheersen en te verminderen. Thermische schermen en volledige lichtabsorberende gordijnen op het dak en de zijgevels zullen lichtvervuiling elimineren. Omgekeerde osmose en ozon systemen worden ook gebruikt voor waterrecirculatie.

De eerste beplanting van de nieuwe kas is gepland voor het voorjaar van 2024. Canadese consumenten zullen het hele jaar door kunnen genieten van lokale producten. De strategische locaties van Windset's productie- en distributiefaciliteiten zorgt voor toegankelijkheid tot meer dan 125 miljoen consumenten binnen 24 uur rijden!

Steven Newell, CEO van Windset Farms, is enthousiast over het project: "In 2024, zal onze Delta kas faciliteit de grootste verlichte kasgroente faciliteit in het westen van Noord-Amerika worden, gebruikmakend van hernieuwbare waterkracht en biomassa ketels. KUBO's expertise en niet aflatende inzet voor duurzame teelt hebben ervoor gezorgd dat dit doel werkelijkheid kon worden. We zijn er trots op dat zij de belangrijkste toeleveringspartners zijn voor deze baanbrekende uitbreiding."

Het partnerschap tussen KUBO en Windset Farms belichaamt een gedeelde toewijding aan het vormgeven van de toekomst van duurzame landbouw. Als onze industrieleiders hun krachten bundelen, streven we ernaar om nieuwe normen te stellen voor verantwoorde en innovatieve glastuinbouw.

Over Windset Farms®
Windset Farms® is een van de grootste Controlled Environmental Agriculture (CEA) producenten en verkopers van duurzame, in kassen geteelde producten in Noord-Amerika, met uitgebreide activiteiten in British Columbia, Californië en Mexico. We bieden een breed scala aan producten van hoge kwaliteit, waaronder tomaten, paprika's, komkommers, sla en speciale producten. We blijven zoeken naar manieren om elk aspect van onze activiteiten zo duurzaam mogelijk te maken. Klanten zijn onder andere top supermarkt retailers en food service leveranciers. Na meer dan twee decennia van groei, is Windset er trots op om 'Your Friends in Freshness®' te zijn. Ga voor meer informatie naar www.greenhousegrown.com

Dit persbericht is geschreven door Windset Farms

Ontdek onze KUBO Group bedrijven