Duurzame stap voor KUBO

Duurzame stap voor KUBO

KUBO bouwt al jaren kassen met een duurzaam concept. Dit concept, de Ultra-Clima is een kasconcept dat op elk vlak revolutionair, innovatief en duurzaam is. De Ultra-Clima geeft antwoord op de vraag van vandaag en morgen. Het combineert namelijk alle eisen die van een moderne kas gevraagd worden: een hogere productie, een maximale voedselveiligheid, minimaal energie- en waterverbruik, een minimale CO2-uitstoot en een beter rendement.

Elektrische auto’s

Een nieuw jaar, dat betekent nieuwe voornemens voor KUBO. KUBO wil in 2022 meer voor het milieu betekenen dan alleen het bouwen van duurzame kassen. Vanaf 1 januari zullen alle auto’s worden vervangen door elektrische auto’s. Eerder heeft KUBO een aantal elektrische auto’s aangeschaft voor medewerkers die daar interesse in hadden. Vanaf dit jaar zal elke nieuwe auto die wordt aangeschaft elektrisch zijn.

CO2ZERO-service

Vanaf 1 januari 2022 zal ook het uitgezonden personeel van KUBO CO2 neutraal vliegen door middel van het CO2ZERO-service van de KLM. Wouter: ‘‘Met deze service betaal je een kleine bijdrage per vlucht om de impact van de vlucht op het milieu te compenseren. De extra bijdrage gaat naar een herbebossingsproject ‘CO2OL Tropical Mix’ in Panama dat de CO2 uitstoot zal verminderen. Dankzij dit project zijn er al 7,5 miljoen bomen geplant en zijn er 15 bedreigde diersoorten teruggekeerd naar de bossen. Op deze manier proberen wij de voetafdruk van de vluchten te verkleinen.’’

Zonnepanelen

In september 2018 werd de grote stap gezet naar duurzamer produceren. Het dak van de fabriek, gevestigd naast het hoofdkantoor van KUBO, uitgerust met zonnepanelen. Op het dak werden door Royal Brinkman ruim 2267 zonnepanelen geplaatst. De panelen hebben een totaal geïnstalleerd vermogen van 623,42 kWp. Daarnaast zorgen de panelen ervoor dat KUBO haar innovatieve machines zoals de lasrobot en lasersnijmachines kan voorzien van stroom.