Handelsmissie naar Marokko

Venlo kassenbouw Nederland

Handelsmissie naar Marokko

Deze week zijn onze collega's Said en Serge mee op handelsmissie naar Marokko, georganiseerd door RVO Nederland! 

Marokko biedt aanzienlijke mogelijkheden voor internationale samenwerking en handel, maar kampt de laatste jaren met de gevolgen van klimaatverandering. Het land wordt geconfronteerd met de meest ernstige droogte in vier decennia, wat aanzienlijke gevolgen heeft voor de landbouwproductie. Voor de Marokkaanse regering staat de watervoorziening bovenaan de prioriteitenlijst.

De missie staat onder leiding van Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Zij benadrukt het belang van samenwerking en handel tussen onze landen. 

Er liggen kansen voor klimaat slimme landbouw, aangezien Marokko moet voldoen aan de toenemende voedselvraag en zich moet aanpassen aan veranderende klimaatomstandigheden. Nederlandse innovatieve kennis, diensten en producten zijn goed geschikt om deze uitdagingen in Marokko aan te gaan, vooral in de regio rond Agadir, die zich ontwikkelt tot een belangrijk centrum voor Nederlandse tuinbouwtechnologie en expertise.

De missie heeft positieve bijeenkomsten waar ideeën worden gedeeld en mogelijke partnerschappen worden besproken. We zijn van plan om deze gesprekken voort te zetten en bij te dragen aan de groei van de handelsrelaties tussen Nederland en Marokko.