KUBO lanceert Pylot

Venlo KUBO kas paprika teelt
Kassenbouw | beheer jouw kassenbouwproject met 1 dashboard

KUBO lanceert Pylot

KUBO lanceert tijdens de GreenTech met een opvallende innovatie: PYLOT. Onder die naam lanceert de Monsterse kassenbouwer een eigen dataplatform voor het gebruik in de glastuinbouw. PYLOT moet de groeiende stroom data in de kassen bundelen, analyseren en vooral inzichtelijk maken. Het softwareplatform leest de data uit van alle grote merken klimaatcomputers maar ook uit andere data bronnen.

Kassen en teeltprocessen produceren steeds meer data. Die gegevens zijn niet altijd even transparant. Ook ontbreekt het in de meeste gevallen aan samenhang tussen data van uiteenlopende bronnen, dat maakt het teeltproces complex. Het kassenbouwbedrijf haalt tegenwoordig het grootste deel van de omzet over de grens, met projecten in onder meer de Russische staten, Canada, de Verenigde Staten, China en Australië. Momenteel stappen veel investeerders in de glastuinbouw, een sector die de komende decennia miljarden monden moet gaan voeden. Dat maakt de vraag naar ondersteunende en complete informatie over het reilen en zijlen in de kas steeds actueler.

Praktisch bruikbare informatie

Met PYLOT lanceert KUBO een dataplatform dat alle data uit de kas bundelt, zoals warmte, licht, voeding en energie. Dat moet gebruikers een veelheid aan praktisch bruikbare informatie opleveren, over thema’s als de productie, gewasgroei en -prestaties en klimaat. Die data kan handmatig verder worden aangevuld met bijvoorbeeld gegevens plantcycli en oogstplannen. Ook foto’s over de teelt kunnen worden toegevoegd. Alle informatie wordt in de cloud verzameld. KUBO heeft voor de ontwikkeling van PYLOT nauw samengewerkt met jonge, innovatieve specialisten en eigen klanten, die continu feedback geven over de werking van het systeem. PYLOT helpt de teler of ondernemer het proces in de kas eenvoudiger te maken.

PYLOT is voor alle telers over de gehele wereld te gebruiken.