KUBO presenteert boek ‘KUBO 75 jaar’

KUBO presenteert boek ‘KUBO 75 jaar’

Het is alweer 2 jaar geleden dat familiebedrijf KUBO 75 jaar bestond. Vanwege dit 75-jarig jubileum is er een mooi boek gemaakt over de geschiedenis van KUBO tot nu toe. Een boek vol met verhalen, anekdotes en foto’s. Van de Kubanen zelf (zoals de medewerkers van KUBO worden genoemd), van klanten, leveranciers en andere betrokkenen die dichtbij KUBO staan.   
 

Traditie 

Inmiddels is het 2 jaar geleden dat KUBO 75 jaar bestond en dit jubileum mocht, ondanks de corona, niet ongemerkt voorbijgaan. “Door alle verhalen te bundelen, hoop ik dat we iets van de ziel van KUBO zichtbaar kunnen maken”, aldus Wouter Kuiper, CEO van KUBO. Wouter nam in 2006 de leiding van zijn vader Ed Kuiper over, die het op zijn beurt weer van zijn vader heeft overgenomen in 1970. Ed heeft altijd iets met boeken gehad. Zo liet hij met 60 jaar KUBO een mooi fotoboek maken over het Westlandse strand. Met het ‘KUBO 75 jaar’ boek wordt de traditie voortgezet.  

Trots 

De schrijver van het boek is Paolo Bouman. Hij interviewde en fotografeerde 42 medewerkers en relaties. De trots en saamhorigheid binnen het bedrijf zijn voelbaar als je begint te lezen. Ook het feit dat er hard gewerkt wordt en men voor elkaar klaarstaat komt duidelijk naar voren. Zo ook dat ze bij KUBO niet vies zijn van een feestje!  

Anekdote uit het boek  

“In Canada rijden we vanuit ons hotel naar een klant. Onderweg merkt Wouter dat hij zijn portemonnee mist. Die had hij op het dak gelegd bij het instappen. Ieder ander zou omkeren en anders wel zijn pasjes blokkeren. Hij niet. “Dat komt straks wel. Eerst maar naar de afspraak met de klant". Bij terugkomst in het hotel blijkt zijn portemonnee dan ook gevonden”, vertelt Jan Vellekoop (PDI) in het boek. Deze en nog vele andere herinneringen en anekdotes zijn terug te vinden in het boek. Zeker de moeite van het lezen waard!  

Interesse in KUBO boek? 
Het boek is in januari gelanceerd voor het personeel. Zo kon er na de corona periode toch nog een klein feestje gevierd worden.  

Heb je interesse in een exemplaar? Stuur een mailtje naar info@kubo.nl. 

Volgende bericht