Nieuwbouw dichtbij huis

Venlo kassenbouw Nederland

Nieuwbouw dichtbij huis

KUBO kassenbouw westland

Lisianthuskwekerij Gebr. Van der Lugt in Monster

Van verre bestemmingen kijken we bij KUBO amper nog op. China, Canada, Japan of Oezbekistan? De vluchtschema’s kennen we uit ons hoofd, bij wijze van spreken. Dan is het toch een feest als we voor een nieuwbouwproject ‘gewoon’ thuis kunnen blijven slapen. Zoals in het geval van Gebr. Van der Lugt in Monster. De kwekerij, specialist in Lisianthus, laat hier een kas van bijna zes hectare neerzetten met De Monsterse Toren in het zicht.

Niet alleen om die reden is het een bijzonder project. Het was ook de allereerste klant die Wouter Kuiper calculeerde toen hij in het familiebedrijf aan de slag ging. Ook nieuwbouw voor bloementelers is wat naar de achtergrond verdwenen, met de focus op de glasgroententeelt. Momenteel beschikt het familiebedrijf van drie broers en een zoon over twee vestigingen, in Honselersdijk en ‘s-Gravenzande. De nieuwbouw in Monster wordt straks de hoofdvestiging.

Principes het nieuwe telen

Het project van 58.000 vierkante meter wordt een traditionele kas die geschikt is voor de principes van het nieuwe telen: poothoogte 6 meter, kappen van 4,80 meter, 9,60 meter tralie. De lengte/breedte-verhouding is met 240 bij 240 meter ideaal te noemen. Naast het kassengedeelte komen er ook kantoren en een bezoekersruimte op de locatie.

De bouw is gestart in week 8 van dit jaar. Naar verwachting is het nieuwe bedrijf van Gebr. Van der Lugt vanaf week 44 planten en vanaf week 2 zullen zij volledig operationeel zijn.