Ondernemerschap voor de toekomst

Ondernemerschap voor de toekomst

Tuinbouw Jongeren Westland en leden van Glastuinbouw Westland kwamen maandagavond 27 juni bij KUBO in Monster bijeen om over de toekomst van glastuinbouw van gedachten te wisselen. De avond werd geopend door dagvoorzitter en presentator Rob Veenman en begon direct interactief. De aanwezige ondernemers werd gevraagd of en hoe zij naar de toekomst kijken. Vervolgens werden we meegenomen, door Robin Berendse van Yeald, in hun visie voor de toekomst. Jong en oud ging samen in gesprek.    

De wereldbevolking groeit expansief. Groei die de aarde uitput. Energiebronnen drogen op, water wordt steeds schaarser. Tegelijkertijd is er steeds meer behoefte aan voedselveiligheid, aan het terugdringen van CO2-uitstoot en aan lokaal geproduceerde producten. KUBO speelt hierin een grote rol en Reinier van Herel en Thomas Wennekers van KUBO gaven hun visie op ondernemerschap van de toekomst wereldwijd. Naast de visie namen de Reinier en Thomas de gasten mee in het Full Service Grow Concept.  Een concept waarbij meerdere diensten worden aangeboden om het runnen van de kas makkelijker te maken én het rendement op de investering te verhogen.  

Na de introductie en visies van KUBO en YEALD werden er, via een lagerhuisopstelling, stellingen getoond waar je het mee eens of oneens kon zijn. De aanwezigen kwamen in beweging en kozen weloverwogen een kant. Jongeren en de gevestigde orde konden hun ideeën en visie kwijt over de glastuinbouw in de toekomst. Romy, 25 jaar en werkzaam bij een potplantenkwekerij gaf duidelijk aan: SAMEN kom je verder!