PDI sluit zich aan bij de KUBO Group

Venlo kassenbouw Nederland

PDI sluit zich aan bij de KUBO Group

Peter Dekker Installaties, de grootste scherminstallateur ter wereld is overgenomen door de KUBO groep. Een logische stap omdat de markt waarin beide bedrijven opereren consolideert, professionaliseert en dus veranderd. PDI is al jarenlang de exclusieve scherminstallatieleverancier van KUBO. Beiden bedrijven streven naar de beste kwaliteit en betrouwbaarheid in zowel binnen- als buitenland.

Peter Dekker Installaties

Peter Dekker: ‘Wij doen al jarenlang zaken met KUBO en ervaren deze samenwerking tot nu toe als heel goed. We vertrouwen elkaar voor 100% en kunnen op elkaar rekenen. De medewerkers werken al jaren samen en kunnen lezen en schrijven met elkaar. We waren al jarenlang partners, maar nu geven we elkaar het jawoord! Vorig jaar ging KUBO in zee met NPM Capital. Toen hadden wij het vermoeden dat er bij KUBO ook een platform zou ontstaan. Dit zette ons aan het denken en wisten we dat we die stap ook wilde zetten waarna we in gesprek zijn gegaan met YEALD om ons hierin te begeleiden. Met deze keuze heeft het bedrijf en haar personeel toekomst”. 

KUBO

“PDI zal gewoon PDI blijven” zegt Wouter Kuiper, directeur van de KUBO groep. PDI heeft een eigen sterke bedrijfscultuur en haar eigen unieke klanten. PDI is net als KUBO een familiebedrijf. Dit willen we behouden voor de toekomst. De huidige directie blijft dan ook op haar post en behoudt een minderheidsbelang in het bedrijf. Vorig jaar heeft KUBO zelf een minderheidsbelang verkocht aan NPM Capital (zelf ook onderdeel van een familiebedrijf).

Innovatieve partners

Beide bedrijven lopen voorop in innovaties. PDI is de uitvinder van het Slip-in systeem. Een systeem waarbij de doeken aan de zijkant van de kas worden ingetrokken. Hierdoor hoeven monteurs alleen nog langs de zijgevels van de kas in de hoogte te werken. De sleutelwoorden van het PDI Slip-in systeem: tijdwinst en veiligheid.

KUBO is de uitvinder van de Ultra-Clima kas, de eerste semi gesloten kas in de wereld. Het Ultra-Clima concept is een kasconcept dat op elk vlak revolutionair, innovatief en duurzaam is. Het combineert alle eisen die van een moderne kas gevraagd worden: een hogere productie, een maximale voedselveiligheid, minimaal energie- en waterverbruik, een minimale CO2-uitstoot en een beter rendement.