Tweede kas voor Pligt Professionals

Tweede kas voor Pligt Professionals

Half december heeft KUBO een mooi project opgeleverd aan de Maasdijk in ‘s-Gravenzande. Het gaat om een High Tech Venlokas voor Pligt Professionals. Met de uitbreiding van 2 hectare is het project afgerond. De nieuwbouw is ingericht voor de teelt van Potrozen op rolcontainers. In november startte de bouw en begin december was het dek dicht. Nog geen twee weken later is de kas technisch opgeleverd.

In 2017 bouwde KUBO de eerste kas voor Pligt Professionals aan de Maasdijk. Fase 1 bestaat uit een 10 meter hoge moderne verwerkingsruimte van 1 hectare met daarboven een Tweede Teeltlaag. En een conventionele Venlo kas van 2 hectare.

De nieuwe kas is een uitbreiding van de conventionele kas van Fase 1. De kassen worden ingericht met de meest moderne technieken zoals 100% LED verlichting en ISO steksteek robots.

Mark Hoogendoorn: ‘‘Wij zijn blij met een klant als Gert van der Pligt. Het is een kritische klant, maar als het goed gaat hoor je dat ook. De samenwerking is geweldig. Daarnaast zijn we altijd welkom met klanten. Een klant met kassen waar wij als KUBO trots op zijn!”

Gert van der Pligt: “KUBO heeft echt een topprestatie geleverd. De sterk groeiende vraag naar onze rozen zorgde er voor dat Fase 1 al binnen 3 jaar veel te klein was. Samen met klanten besloten we in september om Fase 2 uit te voeren. 12 weken daarna staat er een kwaliteitskas waar we trots op zijn. En het belangrijkste: we kunnen onze klanten goed bedienen!”

Pligt Professionals kenmerkt zich net als KUBO als een dynamisch familiebedrijf. De oorsprong ligt in de groenteteelt. Ooit werd er naast groenten zachtfruit in serres geteeld. Later potplanten in betonnen kassen. Toen in 1972 een hevige storm veel schade toebracht, werd volledig overgestapt op teelt van potplanten. Een slimme zet, want vandaag de dag speelt Pligt Professionals een prominente rol in de potplantensector. Exclusieve kwaliteitsrozen maken inmiddels een groot deel uit van het jaarrond bloeiend seizoensassortiment.