KUBO Companies

KUBO Group bestaat uit vier bedrijven die elkaar versterken en ondersteunen. Bij KUBO Group en haar dochterondernemingen staan we synoniem voor innovatie en duurzaamheid, en streven we voortdurend naar vooruitgang in de agrarische sector.

Meer over KUBO bedrijven

Bij KUBO Group geloven we dat duurzaamheid de kern vormt van ons succes en onze veerkracht op lange termijn. 

ESG: De drijvende kracht van verantwoord ondernemen 

In het snel veranderende landschap van de hedendaagse bedrijfswereld wordt de cruciale rol van ESG (Environment, Social, Governance) steeds prominenter. Bij KUBO Group omarmen we deze verandering en zien we ESG niet alleen als een verplichting, maar als een kans om onze betrokkenheid bij een duurzame toekomst te versterken. 

Meer over ESG

Wa3rm wijst KUBO aan als voorkeurspartner voor de bouw van tot 200 hectare aan kassen, voornamelijk in Scandinavië

Scandinavië heeft het potentieel om een belangrijke markt te worden voor de groenteproductie in kassen. WA3RM heeft zich verenigd met 's werelds toonaangevende leverancier van hoogtechnologische kassen, KUBO, om een nieuw tijdperk in de groenteteelt in te luiden. Het doel is om tot 200 hectare moderne kassen op te zetten, aangedreven door restwarmte uit industriële processen.

"We hebben veel vertrouwen in de samenwerking met KUBO als belangrijke technologiepartner om alle mogelijkheden te benutten om van Scandinavië een hub voor groenteproductie in Europa te maken. In de komende jaren zijn er verschillende grootschalige industriële projecten waar we onderzoeken doen naar de ontwikkeling van kassenprojecten, gebruikmakend van restwarmte. We geloven sterk dat Zweden en Scandinavië het potentieel hebben om hun zelfvoorziening van groenten aanzienlijk te vergroten en mogelijk zelfs netto-exporterende landen te worden," zegt Jacques Ejlerskov, CEO van WA3RM AB.

Door gebruik te maken van restwarmte uit grootschalige industriële productie, heeft het Zweedse bedrijf WA3RM een circulair model ontwikkeld dat het mogelijk en winstgevend maakt om groenten te telen in een kouder klimaat. WA3RM en KUBO werken momenteel aan de ontwikkeling van een eerste kassenproject in Zweden, op een gebied van ongeveer twintig hectare, voor de productie van tomaten. Ter vergelijking, het huidige totale kasgebied voor tomatenproductie in Zweden bedraagt ongeveer veertig hectare*.

De vraag naar duurzaam geproduceerd plantaardig voedsel blijft groeien. Groenteproductie in moderne kassen met gebruik van restwarmte pakt vele problemen aan rondom de huidige voedselproductie wereldwijd, zoals watertekorten en emissies van fossiele-brandstofverwarming.

"Het is zeer interessant om te zien dat verschillende technologieën nu samenkomen. Halfgesloten kassen kunnen worden verwarmd met laagwaardige warmte, perfect voor restwarmte. Bovendien wordt bijna alle elektriciteit in Scandinavië geproduceerd uit waterkracht. Al met al een zeer duurzame oplossing voor het verbouwen van groen voedsel, letterlijk en figuurlijk," zegt Wouter Kuiper, CEO van KUBO.

Door samen te werken met een toonaangevende technologiepartner zoals KUBO, krijgt WA3RM toegang tot tientallen jaren waardevolle competenties en ervaring in het bouwen van state-of-the-art kassen.

Bron: Jordbruksverket, Skörd av trädgårdsväxter 2022

Dit persbericht is geschreven door WA3RM.

Ontdek onze KUBO Group bedrijven