KUBO van start met Schenkeveld Schiphol fase 4

KUBO van start met Schenkeveld Schiphol fase 4

KUBO en Schenkeveld bouwen verder

De afgelopen jaren hebben we met z’n allen een stuk minder gereisd, dus de kans is groot dat je Schiphol al een tijdje niet meer hebt gezien. Wanneer je wel richting de luchthaven rijdt, zie je langs de A4 het mooie nieuwbouwproject van KUBO, Schenkeveld Schiphol.  

De vierde kas voor Schenkeveld Schiphol
Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de bouw van de vierde kas. De daadwerkelijke start van de werkzaamheden zal medio april 2022 zijn. In deze eveneens high tech Venlo-kas van ca. 11 ha zullen eind 2022 de planten worden gepoot.

Afgelopen december heeft Schenkeveld de derde kas in gebruik genomen. Daarmee staan er nu al drie moderne kassen van elk ca. 11 ha en een bedrijfsruimte die geschikt is om ruim 300.000 kilo trostomaten per dag te verwerken.

Familiebedrijf
Schenkeveld en KUBO zijn beiden familiebedrijven die gaan voor een lange termijn relatie. Beiden hebben zij de ambitie om met zo min mogelijk grondstoffen, het maximale resultaat uit de kas te kunnen halen. Het doel is het jaarrond leveren van veilige, volmaakt betrouwbare en lekkere producten van constante kwaliteit. 

Schenkeveld is begin 2019 gefuseerd met Kwekerij De Kabel. Voor haar groeiambities richt het fusiebedrijf zich op het project Schenkeveld Schiphol in Rijsenhout. Daarnaast heeft het bedrijf bestaande teeltlocaties in Westland en Midden-Delfland.