KUBO Companies

KUBO Group bestaat uit vier bedrijven die elkaar versterken en ondersteunen. Bij KUBO Group en haar dochterondernemingen staan we synoniem voor innovatie en duurzaamheid, en streven we voortdurend naar vooruitgang in de agrarische sector.

Meer over KUBO bedrijven

ESG: DE DRIJVENDE KRACHT VAN VERANTWOORD ONDERNEMEN 

In het snel veranderende landschap van de hedendaagse bedrijfswereld wordt de cruciale rol van ESG (Environment, Social, Governance) steeds prominenter. Bij KUBO Group omarmen we deze verandering en zien we ESG niet alleen als een verplichting, maar als een kans om onze betrokkenheid bij een duurzame toekomst te versterken. 

Meer over ESG

ESG blog: Help jij mee aan een duurzamere wereld?

In een tijd waarin de roep om verandering steeds luider klinkt, staan we voor de uitdaging om bij te dragen aan een betere wereld. Waar we ook zijn (thuis, op kantoor of onderweg), elk klein gebaar telt mee in het streven naar een duurzame toekomst. Van eenvoudige aanpassingen in onze dagelijkse gewoonte tot bewuste keuzes in onze levensstijl. Onze individuele bijdrage hebben gezamenlijke impact die verder reikt dan we ons zelf realiseren. Laten we samen werken aan een wereld die we trots kunnen doorgeven aan onze toekomstige generaties.  

Het begint allemaal met bewustwording; om een aantal voorbeelden te noemen: 

  • Zuinig omgaan met het printen van documenten; 

  • Een mok of glas gebruiken ipv wegwerpbekers; 

  • Eens wat vaker de fiets pakken ipv de auto; 

  • Daar waar efficiënt video-calls opzetten ipv een zakelijke reis maken; 

  • Vaker de trap nemen ipv de lift (ook goed voor je eigen gezondheid!); 

  • Korter douchen, verwarming lager zetten;  

  • Minder (voedsel) verspillen; 

  • Etc. 

Vind je dit interessant, kijk dan eens naar de website ‘Zet ook de knop om’ voor nuttige tips: https://zetookdeknopom.nl/thuis en https://zetookdeknopom.nl/bedrijven-en-organisaties  

 

Groeten Bart Bossink
ESG Manager KUBO Group  

Ontdek onze KUBO Group bedrijven