What's next

Historie

KUBO 75 jaar

KUBO bestaat 75 jaar. Een mooie gelegenheid om vooruit te kijken. Waar zijn we nu en waar gaan we naartoe? De ontwikkelingen in de glastuinbouw gaan snel. Kunstmatige intelligentie neemt het over. Big data bepalen onze keuzes. Duurzaamheid wordt de standaard. Op deze pagina kijken we uit naar wat er gaat komen. Naar wat de toekomst in petto heeft. 

Ons 75-jarig jubileum is echter ook een mooie gelegenheid om even stil te staan bij wat er sinds de oprichting van het bedrijf is gebeurd. Om die reden laten we het allebei zien op deze pagina. Klik op de knop 'Bekijk historie' en kijk terug naar de belangrijkste mijlpalen in 75 jaar KUBO. Op deze pagina richten we ons vooral op de toekomst, op morgen en de dagen daarna. Op de komende 75 jaar glastuinbouw. 

De volgende 75 jaar

Less is more. Dat is wat KUBO haar klanten wil blijven bieden door de grootschalige teelt eenvoudiger, winstgevender en duurzamer te maken. Wouter Kuiper, CEO van KUBO, kijkt uit naar de toekomst. 

Lees meer

The Future of Greenhouses is Blue

‘De maatschappelijke uitdagingen zijn kansen voor de teler’

Trendwatcher Farid Tabarki signaleert en bestudeert trends. Als oprichter en directeur van Studio Zeitgeist onderzoekt hij de Europese tijdgeest en adviseert hij internationale organisaties. Farid heeft tv-programma’s gepresenteerd, is een populaire spreker en behoort volgens de Volkskrant tot de tweehonderd meest invloedrijke personen van ons land. We vroegen hem welke maatschappelijke ontwikkelingen de komende jaren van invloed zullen zijn op de tuinbouw.

Lees meer

De toekomst van de bouw

Wat zal de toekomst brengen voor de glastuinbouw? Natuurlijk is het onmogelijk de toekomst precies te voorspellen, maar met goede monitoring en zorgvuldige analyses kunnen onontkoombare ontwikkelingen wel gemakkelijker worden herkend. Uitdagingen waar we gegarandeerd tegenaan zullen lopen. Wat staat ons te wachten?

Lees meer

In touch with your greenhouse

KUBO is van mening dat de glastuinbouw een belangrijke bijdrage kan leveren aan de uitdagingen waar de wereld voor staat. Daarom zet KUBO zich in voor de ontwikkeling van innovaties en technologie die breken met alle bestaande conventies en zowel wat concept als uitvoering betreft revolutionair zijn. De grootste uitdaging is ervoor zorgen dat deze technologieën zo gemakkelijk mogelijk in het gebruik zijn. De laatste ontwikkeling op dit gebied is PYLOT.

Lees meer

In een tijdmachine naar 2045!

Hoe zal de glastuinbouw er in de toekomst uitzien? Dat is voer voor futurologen. Een script voor een sciencefictionfilm. Maar er zijn al een heleboel aanwijzingen over wat ons mogelijk te wachten staat. In feite bestaan veel technieken en technologieën nu al. Het 75-jarige KUBO kijkt vooruit naar het jaar 2045 waarin we, als alles goed gaat, onze 100-jarig jubileum vieren.

Lees meer